Advocatenkantoor Hoofddorp

Het kan wel eens voorkomen in je leven dat je opeens de hulp nodig hebt van een advocaat en dan moet je op zoek naar een advocatenkantoor Hoofddorp. In Hoofddorp zit een vestiging van Wingen Advocatuur die jou bij verschillende zaken kan helpen. Bij deze vestiging zijn ze gespecialiseerd in: familierecht, alimentatie, scheidingen, erfrecht, civiel recht, huurrecht en ontslagrecht. Hieronder zal wat meer uitleg komen over verschillende soorten recht. 

Familierecht

In ons land valt familierecht onder het burgerlijk recht. Burgerlijk recht houdt zich bezig met eigenlijk alles wat er in je leven kan voorvallen. Het kan betrekking hebben op spullen maar ook op andere zaken zoals bijvoorbeeld een naamswijziging, inboedel verdeling of de voogdij over je kinderen. De regels voor het familierecht die in Nederland van toepassing zijn komen eigenlijk vanuit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Er zijn namelijk veel dingen waar je als mens gewoon recht op hebt en veel daarvan valt dus onder familierecht, hierbij kan een advocaat familierecht Hoofddorp je helpen. 

Ontslagrecht

Bij ontslagrecht gaan het voornamelijk om, zoals de naam al doet vermoeden, je rechten bij het verbreken van een contract tussen werkgever en werknemer. Er zijn namelijk bij een ontslag bepaalde voorwaarden waaraan voldaan moet worden en je kan dus niet zomaar ontslagen worden zonder goede reden. Vooral als iemand een vast contract heeft kan het lastig zijn om iemand te ontslaan. Meestal moet er dan een contract worden ondertekend voor ontslag met wederzijds goedkeuren. Dat betekent dat beide partijen tevreden zijn met het ontslag en het hier helemaal mee eens zijn. 

Advocatenkantoor Hoofddorp

Het kan misschien een beetje intimiderend zijn om zomaar even een advocatenkantoor in Hoofddorp op te bellen maar daar hoef je helemaal niet over in te zitten. Zo kan je vaak een afspraak maken voor een kosteloos adviesgesprek. Hierin kan de advocaat bepalen of hij of zij jou kan helpen en wat voor soort hulp je nodig hebt. Indien je geholpen kan worden zal met je worden afgesproken wat de verdere kosten zijn. Dit zal in veel gevallen tussen de 100 en 150 euro per uur liggen exclusief btw. 

Spreekuur advocatenkantoor Hoofddorp

Lukt het niet om te bellen dan is er vast ook een dag in de week waarin je kunt langskomen op afspraak om je kwestie face-to-face met de advocaat te bespreken. Wil je zeker weten dat er genoeg tijd aan jou zaak besteed kan worden dan is het verstandig om van te voren even een afspraak te maken. Dan ben je verzekerd van een plek. In ieder geval is het de bedoeling dat je zo goed mogelijk geholpen zal worden met je probleem en alleen het best advies zal aan je gegeven worden. Bedenk ook even van te voren onder welk recht je probleem valt als je op zoek bent naar een advocatenkantoor Hoofddorp.