Tips voor het opzetten van een nearshoring development team

Nearshoring is een manier om specifieke activiteiten van jouw bedrijf te verplaatsen naar een buurland of een land dicht bij het bedrijf. Bedrijven zijn continu op zoek naar manieren om hun operaties actiever en efficiënter te maken. Nearshoring is een van de manieren hoe bedrijven deze efficiëntie realiseren. Ben jij benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan doen en hoe jij dit van de grond krijgt? In dit artikel leggen wij het allemaal voor je uit.

Wat houdt nearshoring in?

De term nearshoring wordt steeds meer gebruikt binnen verschillende bedrijven. Dat is niet voor niets. Doordat bedrijven deel zijn gaan nemen aan nearshoring hebben ze enorme groei in grootte en in winst kunnen realiseren. Het is dus niet gek dat steeds meer bedrijven deze methode overwegen. Voordat je echter weet of deze tactiek voor jouw bedrijf werkt, is het belangrijk om te begrijpen wat het is en hoe het een verschil kan maken voor jouw bedrijf. Bij nearshore verplaatst jouw bedrijf specifieke handelingen en activiteiten naar landen in de buurt. In de meeste gevallen verlaagt dit de productiekosten. Dit kan te maken hebben met een vermindering in belasting, een lager gemiddeld loon of andere aspecten, die allemaal zorgen dat jouw bedrijf meer winst maakt.

Hulp bij het realiseren van nearshoring

Het opzetten van een nearshoring netwerk en de start voor jouw bedrijf maken is niet gemakkelijk. Er komt een hoop bij kijken. Een van de grootste zorgen is dat je zekerheid wilt dat je gekwalificeerde experts inhuurt die de kwaliteit van jouw product of service niet verlagen. Om deze zekerheid te hebben, schakel je Shoreteams in. Dit platform is gemaakt om bedrijven te helpen met het opstarten van nearshore locaties. Door hun jaren aan ervaring hebben ze een groot contactboek opgebouwd en weten ze exact wie jij nodig hebt om jouw bedrijf te versterken. Het kost je zelfs geen extra kosten om met deze partner aan de slag te gaan, dus waar wacht je nog op.

De voordelen

Nearshoring biedt veel voordelen voor jouw bedrijf. Hoe groot deze voordelen zijn hangt echter af van waar en hoe je jouw nearshore locatie hebt opgezet. Om zekerheid te hebben dat je alleen met de beste van de beste samenwerkt om jouw nearshore project op te zetten en tot een succes te brengen, schakel je het bovengenoemde bedrijf in. Dit geeft je zekerheid, aangezien je samenwerkt met experts die deze procedures al honderden keren hebben uitgevoerd.

Het verschil tussen offshore of nearshore

De meeste bedrijven die twijfelen of nearshoring de beste methode is voor hun, moeten eerst een kijkje nemen naar offshore en nearshore en het verschil tussen deze twee. Wanneer we praten over offshore, hebben we te maken met het verplaatsen van handelingen op ruime afstand van het land van het bedrijf. Dit is bijvoorbeeld wanneer een kledingmerk van Europa zijn producten in China laat produceren. Nearshore heeft een andere aanpak. Hier heeft het bedrijf te maken met een afstand die niet ver is van het land van het bedrijf. Dit zorgt dus voor meer controle, aangezien het bedrijf makkelijk de operaties in het andere land kan controleren.