Veilig wonen met Univé

Bij het kopen van een huis komen veel kosten kijken. Een van de belangrijkste is de opstalverzekering. Het is normaal is om je af te vragen of deze kosten noodzakelijk zijn. Toch zijn er veel redenen waarom het een cruciale bescherming is voor elke huiseigenaar. Hier zijn een paar belangrijke dingen die kopers moeten onthouden over de opstalverzekering.

Voor de meeste mensen is het huis waarin ze wonen het meest waardevolle bezit. Een opstalverzekering kan het mogelijk maken om noodzakelijke reparaties te betalen. Bijvoorbeeld als het dak is beschadigd door hagel of wind. Of doordat een waterlekkage in de kelder schade aan jouw muren veroorzaakt. Of als je schade lijdt door brand of een andere gebeurtenis. 

Opstalverzekering biedt opties

Met een opstalverzekering heb je meer opties als er iets gebeurt. Veel huiseigenaren maken de fout om minder dekking te hebben dan ze eigenlijk nodig hebben. Vraag jouw makelaar om een polis die de volledige vervangingskosten van jouw woning dekt. Dat komt met een percentage van dat bedrag voor de inhoud van het huis. En in het algemeen ook voor andere constructies zoals vrijstaande garages of schuren.

Met het abonnement Veilig Wonen kun je bijvoorbeeld een eigen pakket samenstellen. Waarbij je tevens cv- onderhoud opties hebt, alarm in huis, schoorsteenvegen en dakgoot schoonmaken.

Hypotheek

Als je een hypotheek op jouw huis hebt, kan jouw geldschieter voorwaarden hebben die een adequate verzekering vereisen. Dit komt omdat ze ook geld op het spel hebben staan. Als jouw huis  is beschadigd en jij geen verzekeringsdekking hebt, is de kans kleiner dat je jouw hypotheeklening kunt afbetalen.

Jouw woning is tevens het onderpand van jouw lening. Als het wordt beschadigd of vernietigd, is de waarde ervan mogelijk niet voldoende om te dekken. Ze beschermen een investering en het is belangrijk dat huiseigenaren een vergelijkbare mentaliteit aannemen. 

Wanneer je een verzekering afsluit omdat jouw hypotheekverstrekker dit vereist, ben je de genoemde verzekerde. Kijk daarom bij veilig wonen met Univé om jouw eigen pakket samen te stellen.

Wat jouw polis dekt

Er zijn veel verschillende opstalverzekeringen beschikbaar bij een groot aantal verzekeringsmaatschappijen. Het is belangrijk dat kopers verzekeringsaanbieders onderzoeken en de polissen zorgvuldig lezen. Er is niets erger dan verlies lijden en ontdekken dat het is uitgesloten van dekking door jouw verzekeringspolis. 

Je moet ook goed onderzoek doen om ervoor te zorgen dat je voldoende dekking hebt. Maar de dekking omvat meer dan alleen hoeveel de polis biedt in geval van verlies. Een ander ding waar je goed op moet letten, is het soort dekking dat je hebt. Als  bijvoorbeeld in een overstromingsgebied woont, heb je waarschijnlijk een overstromingsverzekering nodig. 

Verschillende soorten polissen passen bij verschillende behoeften. Als je bijvoorbeeld veel spaargeld hebt, kun je geld besparen door een polis met een hoger eigen risico te kiezen. Als je veel waardevolle spullen bezit, kun je kiezen voor hogere dekkingsgrenzen.